Bačka poražena od Prvog Maja 1-2 (0-0) na premijeri na „Vavi”

Fudbaleri OFK „Bačke „danas su startovali u Srpskoj ligi „Vojvodina“ i na startu pred svojim navijačima doživeli poraz rezultatom 1-2 (0-0) od odlične ekipe Prvi Maj iz Rume.

Gosti iz Rume su od početka susreta nametnuli svoj ritam i pokazali svoju nameru da iz Bačke Palanke odnesu u Rumu ceo plen i na kraju su uspeli u tome. Moramo reći potpuno zasluzeno.

Igraći u crveno-belim dresovima bili su nadmoćniji od domaćina, agresivniji, brži, čvršći, jači na lopti i u duel igri, gospodarrili su terenom i bili mnogo bolji rival.

Od starta gosti su stvarali šanse i pravo je čudo kako je sjajni golman domaćih Knežević sačuvao svoju mrežu. Igrači Bačke su pokušavali povremeno i pretili preko Tasića, Ilića i Balabanovića, ali je odlični čuvar mreže gostiju Stailković uvek izlazio kao pobednik.

Na odmor se otišlo bez gol ova 0-0. Čim je počelo drugo poluvreme gosti dolaze do vođstva preko Savića u 76. minutu. Od tog momenta Bačka preuzima inicijativu desetak minuta pa beležimo dve šanse mladog Zindovića koji je svojom brzinom najviše muka zadavao defanzivcima gostiju.

Čuvali su gosti mudro svoje vođstvo i kada se činilo da ćemo na „Vavi „videti samo jedan pogodak rezervista domaćih Jevtić se najbolje snalazi u guvži i u 92. minutu poravnava rezultat na 1-1. Da fudbalska pravda bude zadovoljena pobrinuo se Savić koji je pobegao kompletnoj odbrani Bačke i doneo svom timu prva tri boda na startu prvenstva.

Za Bačku su danas nastupali: Knežević, Pantić, Eror (od 46. min Rakić), Leđanac, Gluvić (od 83. Jevtić), Šarac, Balabanović V. (od 73. min Trifunović), Panjak, Ilić, Zindović

Za 1. maj iz Rume danas su nastupili: Stailković, Vučetić, Radović, Jaćimović, Džibrić (od 47. min Savić), Vukanović, Božović (od 66. min Ugrica), Nikolić, Grbović (od 90. min Mirčetić), Bobar, Cvetković