Foto: Stojan Maleš

Stadion: Slavko Maletin „Vava“
Gledalaca: Bez prisustva publike
Glavni sudija: Mihajlović Djordje
Prvi pomoćni sudija: Beljin Goran
Drugi pomoćni sudija: Potočan Dejan
Strelci: 0-1 2. min Tufegdžić, 0-2 38. min Tufegdžić 1-2 38. min Žakula i 1:3 76. min Tufegdžić
Žuti kartoni: Škorić, Pantić (Bačka), Srećković, Dundjerski, Ivančević (Spartak)

BAČKA: Milojević, Jovanović, Tomović, Pantić, Škorić (od 82. Krčmarević), Žakula (od 71. Lukić), Zdravković, Djordjević (od 82. Njmaculović), Velemir (od 46. min Ratković), Zličić (od 82. Paradjina), Mijatović

SPARTAK: Dujmović, Ivanćević (od 89. min Branković), Tekijaški, Srećković (od 80. min Vidović), Milošević, Denković (od 65. Savković), Durasović (od 89. min Vidaković), Bjelović (od 55. min Nikolić), Marčić, Tufegdžić, Dundjerski

U utakmici drugog kola Ling Long Superlige Srbije u Bačkoj Palanci na stadionu Slavko Maletin „Vava“ veoma interesantnu i zanimljivu utakmicu odigrali su Bačka i Spartak.

Foto: Stojan Maleš

Hladan tuš za domaće igrače već na samom startu utakmice. Spartak je već u prvom ataku ka golu Milojevića došao do prednosti posle jedne akcije po desnoj strani Tufegdžić Lazar je poslao loptu u nebranjeni deo mreže Milojevićevog gola za vođdstvo Spartaka od 1-0. Od tog šoka igrači Bačke su se brzo oporavili i krenuli nešto agresivnije i otvorenije ka golu Dujmovića, ali novi šok zadesio je domaće fudbalere u 38. minutu kada je Tufegdžić ponovo matirao Milojevića za dupliranje vođdstva „golubova“ od 2-0.
Bačka je u istom minutu preko Žakule smanjila rezultat na 1-2 i vratila nadu da mogu da sustignu Spartak i na kraju ostanu neporaženi.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, Bačka – Spartak 1-2.

U drugo poluvreme domaći igrači su ušli mnogo bolje i već u 53. minutu takav pristup igri im se isplatio. Sudija Mihajlović je opravdano dosudio jedanaesterac u korist Bačke. Odgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Krsto Djordjević, ali na njegovu žalost i žalost njegovih saigrača danas odlični Dujmović zaustavlja njegov udarac sa bele tačke i ostavlja svoj tim u prednosti.

Spartak je preko Tufegdžića u 76. minutu i njegovog het-trika utakmicu stavio pod kontrolu i već tada rešio pitanje pobednika ovoga susreta i upisao na svoj konto novu „trojku“.

Bačka je posle trećeg gola gostiju pokušavala da još koji put ugrozi gol Dujmovića, ali igračima u „PLAVIM“ dresovima danas nije bio dan te posle dva uvodna kola „Plavi“ nemaju ni jedan osvojen bod, a u narednim utakmicama im preostaje da poprave učinak iz prva dva kola Ling Long Super lige Srbije.