Bačka – Metalac 3-1 (1-1)

Stadion: Slavko Maletin „Vava“
Glavni sudija: Milan Ilić
Pomoćnici: Čedomir Andrejić i Milan Minić
Strelci: 0-1 u 14. min Maksimović, 1-1 u 38. min Žakula, 2-1 53. min Velemir (iz jedanaesterca), 3-1 60. min Ratković
Žuti kartoni: Žakula, Jovanović (Bačka), Vlalukin, Zloćević (Metalac)

BAČKA: Milojevic, Paradjina, Jovanović, Zdravković, Pantić, Žakula, Velemir, Zličić, Ratković, Krčmarević, Eskić

METALAC: Puletić, Vlalukin, Presiž, Katanić,
Vranjanin, Maksimović, Zoćević, Rogač, Milisavljević, Jokić, Vasiljević

Po dosta hladnom vremenu praćenim jakim vetrom, fudbaleri Bačke i Metalca odigrali su utakmicu 17. kola Ling Long Superlige Srbije na stadionu Slavko Maletin „Vava“.

Obe ekipe u utakmicu su ušle otvorenog garda. Gosti iz Gornjeg Milanovca bolje su ušli u utakmicu i već u 14. min golom Maksimovića došli do vođdstva od 1-0 i tako krunisali inicijativu s početka utakmice.

Domaćim fudbalerima je dvadesetak minuta bilo potrebno da se vrate u igru, te su u 38. minutu susreta „Plavi“ golom Nikole Žakule poravnali rezultat na 1-1 što je bio i konačan rezultat u prvih 45 minuta utakmice.

U nastavku susreta Bačka je krenula dosta agresivnije i vec u 53. minutu svoju inicijativu krunisala pogotkom iz jedanaesterca. Siguran realizator najstrože kazne za Bačku bio je Slobodan Velemir.

Nastavili su igrači Bačke sa dominacijom i agresivnom igrom i već u 60. minutu došli do dva gola prednosti, tj do rezultata 3-1 golom Luke Ratkovića i tako se približili drugoj prvenstvenoj pobedi u ovogodišnjem takmičenju Ling Long Superlige Srbije.

Do kraja susreta ekipa Metalca je pokušala da se vrati u utakmicu, no puneli Ivana Stojkovića su znalački sačuvali stečenu prednost i tako došli do vrlo bitna 3 boda u borbi za opstanak.

Na kraju Bačka – Metalac 3-1. Zaslužena pobeda „Plavih“