PROLETER – BAČKA 1-1 (0-0)

Stadion: Karađorđe – Novi Sad
Gledalaca: Bez prisustva gledalaca
Glavni sudija: Andjelovski Novica
Pomoćnici: Beljin Goran i Potočan Dejan
Srelci: 1-0 77. min Knežević (iz jedanaesterca), 1-1 90. min Krčmarević (iz jedanaesterca)

Žuti kartoni: Ilić (Proleter) Pantić, Velemir, Jovanović (Bačka)

PROLETER: Petrić, Andrejević, Ilić, Jovanović, Baćanović (od 46. min Kojić), Leandro, Mirosavljev (od 89. min Gajić), Živojinović (od 68. min Vesić), Mitrović, Milenković (od 46. min Knežević), Kovačević

BAČKA: Milojević, Jovanović, Klisura, Pantić, Škorić, Žakula (od 83. min Krčmarević), Mijatović, Velemir (od 78. min Paradjina), Zličoć, Zdravković, Djordjević (od 71. min Ratković)

Večeras je na stadionu „Karađorđe” u Novom Sadu odigran komšijski derbi između Proletera i Bačke.

Ekipe su u različitom raspoloženju dočekale ovaj susret 3. kola Ling Long Super lige Srbije. Proleter je napravio sjajan start i zabeležio dve pobede u isto toliko odigranih utakmica, a Bačka je startovala sa dva poraza i svakako da su puleni Dejana Radjenovića došli u Novi Sad da poprave utisak iz predhodnih mečeva.

Čim je glavni arbitar večerašnjeg susreta Novica Andjelovski dao znak za početak utakmice videlo se odmah da nas čeka jedan interesantan duel, dve dosta dobre ekipe.

Ređale su se šanse na jednoj i na drugoj strani, čak su gosti iz Bačke Palanke bili bliži pogotku jer je napadač „Plavih“ Krsto Djordjević pogodio okvir gola (stativu).

Bačka je u prvih 45. minuta bila bolji rival na terenu, ali se ipak na odmor otišlo bez promene početnog rezultata 0-0.

U nastavku susreta ista meta, isto rastojanje. Otvoreno na obe strane, borba za svaku loptu, a onda se desio taj 77. minut kada je dosuđen kazneni udarac za Proleter koji je sigurno realizovao Knežević za vođstvo domaćih od 1-0.

I kada se činilo da će domaći doći do nove pobede, Bačka dolazi do izjednačenja pošto je Nikola Krčmarević realizovao kazneni udarac dosuđen u korist „Plavih“ u 90. minutu susreta.

Na kraju podela bodova u komšijskom derbiju gde gostima iz Bačke Palanke ide taj slađi deo kolača.

Na kraju, Proleter – Bačka 1-1.