Stadion: „Rajko Mitić – Jug veštačka trava“
Bez prisustva publike
Sudija: Manojlović Dalibor
Žuti kartoni: Čupić, Dabić, Krstović, Stojić (Grafičar), Jovanović, Škorić, Djordjević (Bačka)

GRAFIČAR: Čupić, Stanojev, Nikolić, Marong, Stojić, Krstović, Eraković, Odada, Cvetković, Pobulić (od 55. min Mladenović), Dabić

BAČKA: Ćirić, Jovanović, Tomović, Škorić, Žakula, Krstić, Lukić (od 77. min Velemir), Zličić (od 80. min Ilić ), Djordjević (od 65. min Ratković), Aleksić, Kostić (od 70. min Veselinović)

Posle dva i po meseca pauze zbog prekida prvenstva uzrokovanom zbog pojave virusa Korona, konačno se zakotrljala „Bubamara“ i na terenima Prve lige Srbije.

U derbiju ovoga kola ekipa Grafičara je dočekala ekipu Bačke, ali bez prisustva publike.

Bačkopalančani su se jednom nogom već vratili u elitu u Ling Long Superligu Srbije i na stadion Rajko Mitić došli da jednom dobrom igrom pokažu da s pravom zaslužuju visoko mesto na tabeli Prve lige Srbije.

S druge strane, lider prvenstva ekipa Grafičara je u ovu utakmicu ušla rasterećeno, ali svakako sa velikom željom da u ovom susretu dođe do celog plena.

Posle uvodnog ispitivanja snaga prvu šansu na utakmici imala je ekipa Bačke kada je sa svega nekoliko metara od gola Čupića, kada je Djordjević pogodio prečku. Igrao se 11. minut susreta. Bačka tu nije stala, igrala je dosta dobro, stvarala šanse preko Zličića i Đorđevića, ali se rezultat nije menjao.

Domaćin nije bio konkretan u prvih 45. minuta, tako da se na odmor otišlo rezultatom 0-0.

Domaćin je u drugo poluvreme ušao konkretnije i agresivnije i zaigrao mnogo angažovanije, međutim poslednja linija Bačke je osujetila svaku iole ozbiljniju pretnju po gol Ćirića.

Bačka se konsolidovala i do kraja susreta bila ravnopravan rival ekipi Grafičara. Do kraja susreta bilo je nekoliko poluprilika na obe strane, ali se rezultat s početka utakmice nije menjao. Grafičar – Bačka 0-0

Na kraju, Bačka u Bačku Palanku nosi slađi deo kolača, bod kojim su u najidealnijoj poziciji u poslednja tri kola da se vrate ekspresno tamo gde i pripadaju u Ling Long Superligu Srbije.