Metalac bolji od Bačke

Metalac – Bačka 3-0 (2-0)

Stadion Metalca
Glavni sudija: Nikola Radaković
Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ i Marko Djuričić
Strelci: 1-0 Krajišnik 11. min 2-0 Cvetković 43. min 3-0 Krajišnik u 81. min
Žuti kartoni: Vlalukin, Rogač Vuković (Metalac) Mijatović (Bačka)

METALAC: Savić (od 88. min),Premović, Cvetković (od 78. min Kokir), Grbović, Krajišnik (od 84. min Luković), Mboungou, Maksimović (od 84. min Fićović), Zoćević, Rogač, Valukin, Vasiljević, Mladović (od 84. min Mićović)

BAČKA: Pilipović, Paradjina, Mijatović, Pantić, Nedeljković, Zličić (od 74. min Ilić), Žakula (od 59. min Ratković), Stojanović (od 74. min Proković), Eskić, Njamculović (od 59. min Aleksić), Mihailović (od 78. min Trifunović)

U Gornjem Milanovcu Metalac je dočekao ekipu Bačke u 36 kolu Ling Long Superlige Srbije. Domaća ekipa je pre ovog susreta bila favorit za osvajanje sva tri boda što su izabranici Žarka Lazetića i dokazali.

Posle početnog ispitivanja snaga Metalac je zagospodario terenom i već u 11. min Krajišnik je evrogolom doveo Metalac u vođstvo od 1-0. I dalje su Milanovčani pritiskali zadnju liniju Bačke i stvarali šanse. U 43. minutu na semaforu je stajalo 2-0 za Metalac. Cvetković je savladao Pilipovića i već tad je bilo jasno da su fudbaleri Metalca došli do nova tri boda.

Na pauzu se otišlo rezultatom 2-0 za Metalac. U drugih 45.

minuta nastavila se dominacija domaćih fudbalera. Bačka je imala nekoliko pokušaja, ali nedovoljno dobrih da se ugrozi mladi golman Savić. U 81. minutu drugim golom. Krajišika postavljen je i konačan rezulltat utakmice Metalac – Bačka 3-0.

Novi poraz „Plavih“