ČUKARIČKI – BAČKA 1-0 ( 0-0 )

Stadion Čukaričkog
Gledalaca: Bez prisustva publike
Glavni sudija: Milan Mitić
Pomoćnici: Marko Djuričić i Milan Mitć
Strelci: 1-0 Kajević 76. min
Žuti kartoni: Petrović, Ostojić, Ndiaye (Čukarički), Velemir, Klisura, Mijatović (Bačka)
Crveni karton: Kovač( Čukarički) 59. min

ČUKARIČKI: Petrović, Kajević , Ndiaye (od 46. min Pantić), Okeuhie (od 53. min Šarić), Kamenović (od 64. min Čirković), Stevanović, Docić, Birmančević (od 90. min Tošić), Šapić, Kovač, Ostojić

BAČKA: Milojević, Jovanović, Klisura, Škorić, Krčmarević (od 46. min Eskić), Žakula, Zličić (od 86. min Lazović), Mijatović, Velemir (od 79. min Lukić), Djordjević, Zdravković

Po izuzetno sparnom vremenu danas su se na stadionu Čukaričkog na Banovom Brdu sastali Čukarički i Bačka u okviru 5. kola Ling Long Superlige Srbije.

Posle početnog ispitivanja snaga obe ekipe su se oslobodile početnog pritiska i zaigrale otvorenije i borbenije. Domaća ekipa koja je i najefikasnija ekipa Superlige Srbije u dosadašnjem delu prvenstva je imala blagu inicijativu, dok su se gosti iz Backe Palanke dobro defanzivno organizovali i iz polu kontri i kontri nekoliko puta pripretili odbrani domaće ekipe i golmanu Petroviću. I na drugoj strani poslednja linija „Plavih“ i golman Milojević delovala je potpuno sigurno tako da se na odmor otišlo reziltatom 0-0.

Na početku drugih 45. minuta ista meta isto ostojanje. Domaćin je krenuo nešto ofanzivnije dok se Bačka opredelila na defanzivu sa brzim kontranapadima. U 59. minutu Čukarički ostaje sa igračem manje pošto je ranije na“tuširanje“ poslat Kovač. Bačka je u 68. minutu imala korner posle kojeg je mogla do vođstva da je Krsto Đorđević bio malo precizniji.

Domaćin je došao do vođstva u 76. minutu posle odlične akcije Docića koji je povratnim pasom uposlio Kajevića kojem nije bilo teško da ubaci loptu u nebranjeni deo Milojevićevog gola.

Bačka se nije predavala u 88. minutu Zličić je odlično šutirao iz okreta ali je Petrović krajnjim naporom loptu izbacio u korner. Do kraja susreta domaćin je uspešno sačuvao stečenu prednost.

Na kraju Čukarički – Bačka 1-0.