MAČVA – BAČKA 2-0 (1-0)

Stadion: FK Mačva
Gledalaca: 250
Glavni sudija: Jerinić Danilo
Pomoćnici: Bogićević Goran i Cvetković Ivan
Strelci: 1-0 37. min Adamović (iz jedanaesterca) 2-0 75. min Pešić
Žuti kartoni: Pešić, Tojčić, Stevanović (Mačva)

MAČVA: Samurović, Jevtić, Pešić, Kukuličić (od 82. min Nikolić), Marković, Adamović, Arambašić (od 61. min Ristović), Tojčić (od 72. min Mićanović), Belić, Marjanović (od 82. min Čvorčić), Mijailović (оd 72. min Stevanović)

BAČKA: Mićanović, Vještica, Mažić (od 46. Todorović), Mandić (od 83. min Obradov), Karišić, Keča (od 46. min Stanisavljević), Šarac, Milenković (od 76. min Levićanin), Petrić, Luković, Vukmanović (od 76. min Radović)

Jedan od derbija 26 runde Prve lige Srbije odigrao se u Šapcu gde je Mačva dočekala ekipu Bačke u veoma bitnoj utakmici za obe ekipe.

Posle uvodnih ispitivanja snaga na terenu prvu šansu za promenu rezultata imala je ekipa Bačke gde je Milenković pokušao sa desetak metara ali je golman domaćih Samurović odbranio.

Igralo se otvoreno na obe strane a onda je u 37. minutu dosuđen jedanaesterac za domaće koji je rutinski realizovao Adamović i doveo Mačvu do vođstva od 1-0. Do pauze Bačka je pokušala da odigra još agresivnije ali na poluvreme se otislo vođstvom Mačve od 1-0.

U nastavku susreta Šapčani mudro čuvaju rezultat i posle jednog kornera u 75. minutu potvrđuju pobedu golom Pešića posle odličnog skoka i udarca glavom nakon kornera.

Do kraja susreta ništa značajnije se nije dešavalo tako da bodovi ostaju u Šapcu.