Napredak – Bačka 2-1 (1-0)


Stadion: „Mladost“
Glavni arbitar: Jovanović Srđan
Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović
Strelci: 1-0 Marjanović 2. min 2-0 Melunović 61. min 2-1 Ašćerić 73. min iz jedanaesterca
Žuti kartoni: Tomić, Milovanović (Napredak), Žakula (Bačka)

NAPREDAK: Ostojić, Kostić (od 64. min Bačanin), Marinković, Marjanović, Milovanović N, Milovanović M. Milunović ( od 64. min Milošev), Mršić, Spremo, Tomić (od 74. min Rašković)

BAČKA: Milojević, Paradjina (od 64.Nedeljković), Lakić-Pešić, Mijatović, Pantić, Njamculović, Zličić (od 46. min Ašćerić), Ratković, Radjen, Stojanović M, Eskić (od 64. Jovanović)

Napredak je danas uspeo u derbiju začelja da savlada ekipu Bačke.

Već posle svega 2. minuta igre puleni Milana Đuričića su poveli golom Marjanovića i otvorili utakmicu na najbolji mogući način. Gosti iz Bačke Palanke brzo su se oporavili od šoka i zaprerili u nekoliko navrata golmanu Kociću. Naredak je takođ želeo da podupla vođdstvo u prvih 45. minuta ali se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domačina od 1-0.

U drugih 45. mnuta gosti su bili rešeni da probaju doči do pozetivnog rezultata. Bačka je u tim trenucima bila bolji rival ali je Melunović u 61. minutu savladao Milojevića posle odlične akcije domaćih fudbalera za vođstvo Napredka od 2-0.

Nisu se igrači Bačke predavali, igrali su angažovano i otvoreno, te su uspeli da posignu gol iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, a strelac tog pogotka bio je Nikola Ašćerić u 73. minutu.

Napredak je do kraja susreta uspeo da sačuva stečenu prednost i zabeleži vrednu pobedu u borbi za opstanak.

Bačka je ovim porazom sve bliža povratku u Prvu ligu Srbije.