RAD – BAČKA 1-1 (1-1)

Stadion: Kralj Petar I
Gledalaca: 150
Glavni sudija: Jeknić Stefan
Pomoćnici: Tomović Bojan i Šain Goran
Strelci: 0-1 Karišić 40. min, 1-1 Stojanović 45. min
Žuti kartoni: Djorić, Stojanović, Stanojević (Rad), Mićanović, Petrić, Košanin, Šarac, Todorović (Bačka)

RAD: Djurković, Stević (od 68. min Gašić), Djorić, Lalatović, Gojković, Blažić (od 8. min Radlovački), Milosavljević (od 88. min Vučićević), Radivojević, Mihajlović (od 58. min Stojanović St.), Stojanović Sl, Stanojević

BAČKA: Mićanović, Milenković (od 90+2 Jeić), Petrić, Mandić, Vještica, Todorović,(od 90+2 Stanisavljević), Košanin, Karišić (od 74. min Keča), Šarac, Levićanin (od 68. min Vukmanović), Marković (od 68. min Bogdanović Vu.)

Konačno se zakotrljala „bubamara“ na Prvoligaškim terenima u Srbiji.

Na Banjici su se sastala dva stara „znanca“ iz Superligaških dana ekipe Rada i Bačke. Po kišovitom vremenu videli smo pravu prvenstvenu utakmicu, borbenu i čvrstu sa dosta duel igre i moramo priznati odličnim taktičkim nadmudrivanjem dvojice stratega, s jedne strane Zorana Rendulića a sa druge Nikole Puače.

Posle uvodnog ispitivanja snaga domaći fudbaleri su zaigrali nešto brže i angažovanije, ali su igrači Bačke u 40. minutu nakon odlučne akcije preko Karišića poveli i nagovestili domaćim fudbalerima da žele ceo plen iz današnjeg duela na Banjici.

U 45. minutu kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena i odlazak na pauzu iskusni napadač Rada Slaviša Stojanović posle jedne odbijene lopte poravnava na 1-1 što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugih 45. minuta domaćin je krenuo nešto aktivnije dok se Bačka odlučila na defanzivniju varijantu uz transformaciju iz polukontre i kontre. Bile su po dve poluprilike na obe strane za eventualnu promenu rezultata, ali se do kraja susreta rezultat iz prvih 45. minuta nije menjao.

Rad – Bačka 1-1