Radnik odneo „trojku“ sa „Vave“

Bačka – Radnik 0-2 (0-1)

Stadion: Slavko Maletin Vava
Glavni sudija: Marković Momčilo
Pomoćnici: Goran Stanojević i Miškeljin Miloš
Strelci: 0-1 37. min Bogdanovski, 0-2 89. min M. Stojanović (autogol)
Žuti kartoni: Jokić, Stojanović U. (Radnik)

BAČKA: Milojević, Paradjina (od 63. min Njamculović), Živić, Zdravković, Nedeljković, Pantić (od 63. min Svarups), Radjen, Žakula, Ratković, Zličić (od 78. min Pisačić), Stojanoviić (od 91. min Mihailović)

RADNIK: Kostić, Jokić, Radmanovac, Bogdanovski, Djordjević (od 10. min Spasić), Makarić, Oreščanin, Bainović ( od 78. min Biber), Stojanović, Danoski (od 78, min Milovanović), Lukić

Bačka i Radnik odmerili su snage u okviru 30. kola Super lige Srbije po teškim vtemenskim uslovima i odlično pripremljenom terenu za igru. Bačka je ušla nešto agresivnije u utakmicu i u prvih 20 minuta imali nekoliko prilika za gol posle prekida i slobodnih udaraca.

Žakula i Ratković su imali dve dobre prilike da pogode mrežu Kostića, ali su bili neprecizni. Radnik se odlučio na polu kontre i kontre. Bačka je bila bolji rival na terenu do 37. minuta kada je Radnik izveo odličnu akciju i uspeo preko Bogdanovskog da dođe do prednosti.

Bačka je potom pripretila preko Pantića i Stojanovića sa distance ali se rezultat nije menjao. Na poluvreme se otislo sa prednošću od 1-0 za goste.

U nastavku susreta Bačka je tražila izjednačenje rezultata ali bez uspeha. Radnik je uspešno sačuvao svoju mrežu i u 89. minutu posle jednog prodora Makarića i šuta ka golu Milojevića, igrač Marko Stojanović iz redova Bačke loptu šalje u sopstvenu mrežu za novi gol Radnika.

Bačka je doživela novi poraz, ukupno 20-ti u dosadašnjem delu Superlige Srbije. Radnik je slavio rezultatom 2-0 i stigao do 5. mesta na tabeli.