BAČKA – JAVOR 2-2 (0-2)

Foto: Stojan Maleš

Stadiion: Slavko Maletin „Vava“
Glavni sudija: Šegrt Jovan
Pomoćnici: Stanojević Goran i Mikalački Ivan
Strelci: 0-1 14. min Luković, 0-2 Jevremović 27. min 1-2 62. min Pisačić 2-2 74. min Pantić
Žuti kartoni: Pantić (Bačka), Nikolić, Mladenović

BAČKA: Milojević, Jovanović, Mijatović, Škorić, Pantić, Klisura, Zličić (od 46. min Velemir), Djordjević (od 46. min Pisačić), Eskić (od 37. min Gavrić), Sl. Stojanović (od 88. minŽakula), Radjen

JAVOR: Lazović, Jevremović, Jevtić, Nikolić (od 49. min Ibrahim Tanko), Piščević, Luković, Pavišić, Radivojević (od 73. min Otašević), Mladenović (od 73. min Sević), Šcepanović (od 65. min Zvekanov), Maričić

Po veoma prijatnon vremenu i odlično pripremljenim terenom za igru danas su snage odmerili Bačka i Javor Matis u okviru 10. kola Ling Long Superlige Srbije na stadionu Slavko Maletin „Vava“ u Bačkoj Palanci.

Prvu pravu akciju i smušenost u poslednjoj liniji Bačke koristi Luka Luković nekadašnji fudbaler „Plavih“ za vođstvo gostiju od 1-0. Igrao se 14. min
Bačka je pokušala da igra, imala je veći posed lopte, a onda pravo niotkuda Javor duplira vođdstvo. Igrao se 27. minut kada je Jevremović primio loptu na nekih 25 metara od gola Alekse Milojevića, precizno šutirao i pogodio levi donji ugao gola domaćih za 2-0.

Posle primljenog gola, Bačka je nastavila da igra ali nije uspela da ozbiljnije ugrozi gol gostiju i čuvara mreže Javora Lazovića.

Na odmor se otišlo sa prednošću gostiju od 2-0.

U nastavak utakmice Bačka ulazi još agresivnije, Javor se opredelio za nešto defanzivniju formaciju, ali kako je vreme prolazio fudbaleri Bačke su sve žešće “kidisali” ka golu Javora i to im se isplatilo u 62. minutu kada je kapiten Stefan Jovanović odlično probio po desnoj strani i uputio odličan centaršut, a rezervista Pisačić Luka je bio na pravom mestu i svojim prvim golom u dresu Bačke smanjuje prednost gostiju na 1-2.

Posle ovog gola Bačka je pojačala ritam i već u 74. minutu posle udarca iz ugla Marko Pantić postiže pogodak za 2-2 i poravnanje rezultata.

Do kraja susreta ekipa Bačke je diktirala tempo imala i dve dobre poluprilike da u potpunosti preokrene rezultar, ali na žalost domaćih igrača ostalo je Bačka – Javor 2-2. Slađi deo kolača ide u Ivanjicu.