KABEL – BAČKA 1-1 (0-1)

Stadion: Kabela
Gledalaca: oko 30
Glavni sudija:Matić Miroslav
Pomoćnici: Jovanović – Džajić Nemanja, Djurić Željko
Streci: 0-1Karišić 38 min 1-1 Njemčević u 90+9 min (oba gola postignuta su iz jedanaesterca)
Žuti kartoni: Mirić (2), Prgić, Njemčević, Jakovljević, Pavlica (Kabel), Bogdanović Ve, Todorović, Vještica, Mažić (Bačka)
Crveni kartoni: Mirić i Elesin (Kabel)

KABEL: Elesin (od 72. min Djokanović), Novaković, Lovre, Radmilović (od 47. Martinković) ,Lučić, Prgić, Pavlov, Jakovljević (od 69. min Marić), Ivelja, Mirić, Pavlica (od 69. min Pavlica)

BAČKA: Milojević, Milenković (od 74. min Marković), Petrić, Bogdanović Ve (od 88. min Levićanin), Bogdanovoć Vu (od 74. min Mažić), Radonjić (od 69. min Radonjić), Kostić, Košanin, Mijatović (od 88. min Vještica), Karišić, Todorović

Po izuzetno prijatnom vremenu za igru za ovo doba godine, a u okviru 20. kola Prve lige Srbije na stadionu kraj „Štranda“ sastali su se Kabel i Bačka. Ovaj komšijski derbi doneo je jednu interesantnu utakmicu, pravu prvenstvenu sa dosta duela i borbenosti.

Bačka je, stekao se utisak nekako više imala loptu u svom posedu, bila energičnija i agresivnija što je dalo rezultat kada je u 38. minutu utakmice došla u vođstvo preko Karišića iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca za „Plave“. Domaći fudbaleri su nastojali da što pre dođu do izjednačenja, ali se Bačka uspešno sačuvala do odlaska na pauzu i zadržala stečenu prednost.

U drugih 45. min borba se još više rasplamsala, Kabel agresivniji što je razumljvo jer vija rezultat.

U 64. min Mirić je morao u svlačionicu jer je isključen zbog dve javne opomene. Bačka je čuvala loptu i uglavnom vrebala svoju šansu iz polukontre i kontre, te je u 71. minutu i golman domaćih Elesin isključen je iz igra zbog igranja rukom van kaznenog prostora. Kako se bližio kraj susreta, tenzija je bila sve veća.

U 99. minutu sudija Matić je pokazao na belu tačku za domaćina gde je siguran egzekutor bio Siniša Njemčević za konačan rezultat Kabel – Bačka 1-1.