Spartak bolji od Bačke

Backa – Spartak 1-4 (1-1)

Stadion: Slavko Maletin „Vava“
Glavni sudija: Milešević Miloš
Strelci: 0-1 Rajović 17. min, 1-1 Ratković, 1-2 Furtula 52. min 1-3 Vidaković 60. min 1-4 Furtula 84. min

BAČKA: Pilipović, Paradjina, Živić, Radjen, Stojanović, Zdravković, Ratković, Nedeljković, Njamculović, Ašćerić, Kaspars

U drugih 45 minuta igrali su još: Matić, Zindović, Pajkanović, Zličić, Žakula, Ilić, Mihailović, Mitrović, Pisačić

SPARTAK: Vukanić, Maksić, Vidaković, Vidović, Tekijaški, Jevremović, Srećković, Rajović, Branković, Jovanović, Bjelović

U drugih 45 minuta igrali su još: Dubljanić, Dundjerski, Jović, Ivančević, Savković, Furtula, Marčić, Jočić, Tufegdžić

U današnjoj kontrolnoj proveri dva superligaša, dva prijateljska kluba i stara znanca Bačke i Spartaka pobedu je odneo stariji superligaš iz Subotice rezultatom 1:4.

Pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo obe ekipe su iskoristile kako bih ostale u takmičarskom ritmu kako bih što spremnije dočekali nastavak takmičenja u Superligi Srbije koji je planiran za naredni vikend.

Stručni štabovi obe ekipe iskoristile su priliku da provere sve raspoložive snage i isprobaju odredjene taktičke zamisli.

Spartak je bolje otvorio utakmicu i već u 17. minutu preko Rajovića uspeo da dođe u vođdstvo od 1-0. Bačka je u 35. minutu posle dobre akcije uspela da izjednači rezultat na 1 -1 što je bio konačan rezultat prvog dela susreta.

Početkom drugih 45 minuta,, tj u 52. minutu Spartak preko Furtule dolazi do nove prednosti od 2-1. Subotičani su dominirali u tom delu igre i preko Vidaković u 60. minutu došli do prednosti od 3-1. Bačka je pokušavala da pripreti golu Subotičana ali bez konačnog rezultata. Furtula je u 84. minutu postavio konačan rezultat utakmice Bačka – Spartak 1-4.