BAČKA ZAUSTAVILA LIDERA! Bačka – Borac 3:1 (2:1)

Tasić sa dva gola potopio Borac iz Šajkaša


Stadion: Slavko Maletin Vava
Gledalaca: 300
Glavni sudija: Dejan Petrović (Vršac)
Prvi pomoćni sudija: Aleksa Bibin (Zrenjanin)
Drugi pomoćni sudija: Milan Runić (Žitište)
4. sudija: Dušan Belić (Zrenjanin)
Delegat utakmice: Branislav Ćaćić (Irig)

Strelci: 1-0 Zindović 6. min 2-0 Tasić 17. min 2-1 Krstevski 35. min 3-1 Tasić 84. min

Žuti kartoni: Knežević, Leđanac, Trifunović, Ilić, Manojlović, Petković, Šarac (Bačka), Krstevski, Stojanović, Topić, Kovanušić, Kulpinac, Bjekić (Borac)
Crveni karton: Tasić (Bačka), Kulpinac (dve javne opomene) (Borac)

BAČKA: Knežević, Ledžanac, Rakić, Gluvić, Trifunović (od 61. min Šarac),Sedlar (od 73. min Petković), Tasić, Šćepanović (od 90. min Jevtić), Zindović, Manojlović, Ilić (od 90. min Stamatović)

BORAC: Petrović, Kulpinac, Krstevski, Topić, Kovanušić (od 82. min Mrdja), Stojanović, Ilić, Grgić, Mirković, Božić, Torbica


Bačka je nadigrala lidera, ekipu Borca iz Šajkaša i zasluženo došla do nova tri boda.

Tek što je sudija Petrović označio početak utakmice, u 6. minutu mladi Nikola Zindović dovodi „Plave“ u vođstvo od 1-0. Taj pogodak kao da je dao krila domaćim fudbalerima koji su nastavili da pritiskaju defanzivce Borca, te je Tasić u 17. minutu duplirao vođstvo Bačke na 2-0.

Gosti su nekako uspeli da se trgnu iz početnog šoka i u 35. minutu preko Krstevskog smanje prednost Bačke na 2-1 i utakmica se vratila u egal. Moramo reci da se igralo veoma oštro i agresivno na obe strane te je glavni arbitar Dejan Petrović na ovom susretu pokazao čak 13 javnih opomena a ranije na tuširanje poslao je Tasića pokazavši mu direktan crveni karton i Kulpinca iz redova gostiju zbog dve javne opomene. Pre odlaska na tuširanje, Tasić je u 84. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio konačan rezultat utakmice Bačka – Borac 3-1 za nova tri boda „Plavih“