BAČKA – VOŽDOVAC 2-1 (2-1)

Stadion: Slavko Maletin „Vava“
Gledalaca: Bez prisustva publike
Glavni sudija: Bojan Nikolić
Pomoćnici: Nikola Djorović i Marko Dimitrijević

Strelci: Žakula 1-0 2. min, Žakula 2-0 8. min 2-1 Živković 10. min

Žuti kartoni: Eskić, Žakula, Jovanović, Velemir (Bačka), Vujnović, Putinčanin (Voždovac)

BAČKA: Milojević, Jovanović, Klisura, Zdravković, Škorić, Žakula (od 86. min Tomović), Eskić, Velemir (od 71. min Paradjina), Zličić (od 77. min Lazović), Djordjević, Mijatović.

VOŽDOVAC: Ilić, Gajić, Vujinović, Lasickas, Putinčanin (od 57. min Ajdinović), Cvetičanin (od 61. min Stojsavljević), Stojčev, Nišić, Milosavljević (od 57. min Djorić), Živković, Pejčinović (od 46. min Milović)

Stadion Slavko Maletin „Vava“ večeras je bio „poprište“ duela izmedju Bačke i Voždovca u okviru 7. kola Superlige Srbije.

Po veoma sparnom i teškom vremenu za igru, Bačka i Voždovac odigrali su jednu borbeno i čvrstu utakmicu, pravu prvenstvenu gde su obe ekipe ušle u utakmicu otvorenog „garda“ želeći da iz ove utakmice izađu sa celim plenom, tj osvoje sva tri boda.

Žakula je već posle prvog napada domaćih zatresao mrežu gostiju za vođstvo Bačke od 1-0. Osokoljenim brzim vođstvom, igrači Bačke su na semaforu u 8. minutu imali duplirano vođstvo 2-0, a strelac je ponovo bio Žakula.

Gosti sa Dušanovca su odmah u sledećem minutu uzvratili i golom Živkovića smanjili rezultat na 2-1. Igralo se dosta otvoreno, stvarale su se šanse pred jednim i pred drugim golom, ali do odlaska na prtnaestominutni odmor između dva poluvremena otišlo rezultatom u korist „Plavih“ 2-1.

U nastavku gosti su pokušavali da izjednače rezultat ali je poslednja linija “Plavih” bez greske rešavala sve opasnosti pred golom Alekse Milojevića. Bačka se opredelila za igru na kontre i polukontre i u par navrata opasno ugrozila gol Ilića, ali na semaforu se reziltat do kraja susreta nije menjao.

Bačka – Voždovac 2-1 (2-1). Prva pobeda Bačke u Superligi Srbije u sezoni 2020/2021.