Стадион: Славко Малетин „Вава„

Гледалаца: 700

Главни Судија: Чоловић Драган (Рашка)

Помоћници: Јовановић Владимир (Чачак), Курчубић Ненад (Крагујевац)

Стрелци: 0-1 7. мин С.Јовановић, 1-1 17.мин Бајић, 1-2 Кајевић 26. мин, 1-3 Обрадовић 33. мин, 1-4 Обрадоовић у 41. мин, 2-4 Балабановић 87. мин

Жути картони: Пајовић (Чукарички)

ОФК БАЧКА: Коновалов, Николић, Бајић, Илић, Клисура, Видовић, Балабановић, Макарић,(од 66.мин Ивковић), Луковић, Мацвановић (од 46. мин Степановић), Мијић(од 39. мин Зечевић)

ФК ЧУКАРИЧКИ: Пајовић, Богосавац, Ђурић, Кајевић, Срнић, Доцић (од 68. мин Реган), Радоњић, С. Јовановић (од 58. мин Чалић), П. Јовановић, Матић, Обрадовић

Фото: Стојан Малеш

Данас се очекивао прави спектакл на „Вави“ и по изузетним условима за игру очекивало се да домаћа екипа Бачке да све од себе како би савладала изузетну екипу Чукаричког и тако са нова три бода обезбеди опстанак у Супер лиги.

Међутим, Чукарички је дошао у Бачку Паланку и по свему виђеном одржао прави фудбалски час екипи Бачке.

Подмлађена екипа гостију је већ на старту утакмице дала свима до знања ко је газда на терену.

Играо се 7. мин а већ је било 0-1! Једну лопту на средини терена Радоњић „краде“ играчима Бачке, шаље пас ка Саши Јовановићу који излази сам испред Коновалова и рутински пласира лопту у мрежу.

У 14. мин голман гостију у казненом простору руши Балабановића где судија Чоловић показује на белу тачку. Сигуран реализатор најстрожије казне био је Филип Бајић који поравнава резултат на 1-1.

Од тог момента „Брђани“ преузимају игру и са три експресна гола из школских и брзих акција на одмор одлазе са убедљивих 4-1.

Стрелци за „Брђане“ били су Обрадовић (два пута) и Кајевић.

Бачкопаланачка публика изразила је велико незадовољство игром домаће екипе те је неколицина навијача напустила стадион и пре завршетка првог дела сусрета.

Фото: Стојан Малеш

Играчи Бачке су на терену деловали анемично, безвољно, безидејно те нису имали никакву шансу да буду у најмању руку достојан ривал Чукаричком.

У других 45. мин играло се између два шеснестерца.

„Брђани“ су смањили темпо, спустили лопту и чекали да судија Чоловић означи крај меча.

Бачка је полушавала да игра, а једино вредно помена је погодак Балабановића у 87. минуту за коначних 2-4.

Фото: Стојан Малеш

Ова утакмица је показала да играчи Бачке морају имати много бољи приступ игри на терену ако желе да очувају Суперлигашки статус, јер се и данас видело да је Чукарички много озбиљнија и квалитетнија екипа у овом моменту.

У Бачкој морају да се престроје у колосек који води ка опстанку, пре тога изанализирати последње игре сузбити редове и покушати опстати у елити, или се помирити са чињеницом да у екипи Бачке има играча који непоказују довољан квалитет за играње у Суперлигашком друштву.

Остаје горак укус после данашњег пораза од много боље и квалитетније екипе Чукаричког.