U petnaestom prvenstvenom kolu Super lige Srbije, Bačka je izgubila od Napretka 1:3 (1:2)

Napredak je odlično otvorio utakmicu, tako da su izabranici Dragana Ivanovića poveli već u 6. minutu utakmice golom Alekse Vukanovića.
Nedugo zatim, u 18. minutu, ekipa Napretka postiže još jedan gol. Bačka zatim pokušava da ugrozi gol Napretka sa nekoliko šuteva sa distance.

Gol za „Plave“ u 43. minutu postiže Luković nakon sudara gostujućeg igrača i golmana. 

Drugo poluvreme Bačka je u momentima preuzela inicijativu, ali golova nije bilo sve do 92. minuta kada gol za gostujuću ekipu postiže Petrović Branimir koji je u igru ušao samo dva minuta pre postizanja gola.

Sigurno je da nismo želeli da utakmica ode jednim takvim tokom. Sjajno izdanje ekipe Napretka na početku utakmice i nedopustive greške kod nas. Sve je to poremetilo neku našu koncepciju i neki naš dogovor koji smo planirali za ovu utakmicu i odmah smo počeli da menjamo tokom igre neku ideju. – rekao je Jelačić na konferenciji za medije nakon utakmice i nastavio

– Mislim da su igrači dali maksimum, međutim, danas smo se namerili na  boljeg protivnika koji je to zaista pokazao i mogao ubedljivo da vodi sa tri gola razlike već u prvom poluvremenu.

– Ono što je nama probudilo nadu, to je taj gol pred kraj prvog poluvremena i u drugom poluvremenu smo za nijansu krenuli hrabrije i agresivnije prema protivničkom golu, ali ne dovoljno konkretno, pre svega zahvaljujući čvrstoj i stamenoj ekipi Napretka, čiji su igrači jako disciplinovano stajali na svoj polovini i ugrožavali nas iz polikontri i kontri. – zaključuje šef stručnog štaba Bačke.