Стадион: Славко Малетин „Вава“
Гледалаца: 3000

Главни судија: Милорад Мажић (Врбас)

Помоћници
: Милован Ристић (Београд),
Далибор Ђукановић( Крушевац)

Стрелци: 1 – 0 19. мин Клисура

Жути картони: Вуковић (Радник)

БАЧКА: Jeврић, Николић, Бајић, Илић, Клисура, Варга (од 65. мин Бошковић), Балабановић, Тривуновић (од 90. мин Мацановић), Швоња, Бизмарк, Луковић (од 64. Зечевић)

РАДНИК: Чанчаревић, Младеновић, Миловановић, Жакула (од 60. мин Влаховић), Станковић (од 70. мин Радовић), Адамовић, Јовановић (од 87. мин Вукасовић), Вуковић, Газивода, Пејчић, Златановић.

ФОТО: Стојан Малеш

Суперлига од јесени играће се на стадиону Славко Малетин „Вава“!!!

То је епилог данашње утакмице у којој је Бачка успела да савлада одличну екипу Радника и тако обезбеди играње у Супер лиги и наредне сезоне.

Пред многобројним љубитељима фудбала који су се окупили на стадиону, Бачка је одиграла одлично и пожртвованом и агресивном игром дошла до три бода и тако остварила велики успех испунивши зацртани циљ на почетку сезоне-опстанак у Супер лиги.

Милорад Мажић, наш најбољи делилац правде са својим помоћницима још једном је пред Бачкопаланачком публиком потврдио класу, одсудио је ову утакмицу рутински и лагано и био неприметан током читавог тока утакмице што заправо један фудбалски судија и треба да буде.
Окупљени навијачи на „Вави“ били су 12. играч „Плавих“ и својом подршком терали играче у плавим дресовима да изгарају на терену током свих 90 минута утакмице, што је на крају резултирало победом и опстанком у елити.

Утакмица је почела иницијативом домаћих коју је погодком крунисао Клисура у 19. мин за 1-0 и изазвао ерупцију одушевљења на „Вави“. 

Ношени еланом домаћи су кренули још јаче ка голу Чанчаревића па је Луковић у 21. мин пропустио идеалну шансу да удвостручи вођство.

Вредно помена у првих 45 минута је покушај Луке Луковића са дистанце, али сигуран је био Чанчаревић.

У других 45.минута играло се између два шеснестерца. Радник је половином другог полувремена преузео иницијативу, али мрежа Јеврића остала је нетакнута.

Кад је судија Мажић означио крај утакмице настала је еуфорија јер је Бачка обезбедила опстанак у елити, те ће се и наредне сезоне играти и гледати Суперлигашки фудбал у Бачкој Паланци.

ФОТО: Стојан Малеш