U 25. kolu Prve lige Srbije, Bačka je odigrala nerešeno 1:1 (1:0) sa ekipom Slobode iz Užica.

 

Detalj sa početka utakmice
 
Utakmica je odigrana po izuzetno lošim uslovima za igru jer je tokom većeg dela utakmice padala kiša uz veoma jake pljuskove.

Bačka je povela u 20′ golom Veseljka Trivunovića iz jedanaesterca. Gosti su do izjednačenja došli u poslednjem minutu utakmice golom sa preko 20m.

Sastavi

Bačka: Stepandić, Nikolić, Stanković, Bjeloš, Klisura, Radoja, Bajić, Mojsilović, Čeković, Trivunović, Galić 
Sloboda: Tasić, Dolmagić, Marjanović, Vidić, Milekić, Milanović, Miličić, Tasić, Emerum, Vukojčić, Đorđević

img_0275
Spasoje Jelačić (levo) na konferenciji

– Utakmica je odigrana po veoma teškim vremenskim uslovima, ali mi smo sve do 35′ (dok nije počela kiša) uspeli da kontrolišemo igru, stvaramo prilike i da dođemo do pozitivnog rezultata s kojim odlazimo na poluvreme. U drugom delu utakmice, nažalost, kiša je pokvarila mnogo toga, gde se moji igrači nisu snašli po takvim vremenskim uslovima. Međutim, bila je to fajterska borba gde ja akterima jedne i druge ekipe čestitam na maksimalnom zalaganju. Naravno da nam teško pada što smo dobili gol u poslednjim sekundama utakmice, ali takav je fudbal, moramo da idemo dalje i da probamo da težim putem dođemo do ostvarivanja našeg cilja, a to je da probamo da se plasiramo u Super ligu Srbije. – rekao je Spasoje Jelačić na konferenciji za medije.