U 17. kolu Super lige Srbije Bačka je izgubila od Vojvodine 0:1 (0:0). 

Stadion: Slavko Maletin Vava
Gledalaca: 3400

Sastavi:

OFK Bačka: Čupić – Bajić, Ilić, Klisura, Đurić – Švonja, Luković, Bjeloš, Balabanović – Trivunović, Zečević.

Vojvodina: Kordić – Lakićević, Kovačević, Puškarić, Antić – Maksimović, Jovančić – Malbašić, Paločević, Meleg – Trujić.

Strelci: Nikola Ašćerić 89′

U prvih 45′ igralo se čvrsto, uglavnom između dva šesnaesterca. Ekipa Bačke imala je više pokušaja sa distance, dok gosti nisu pokazali neki neki izuzetan kvalitet. 

U drugom poluvremenu Bačka kreće agresivnije, ali su gosti imali izrazitu šansu za gol u 74. minutu kada je Meleg umakao odbrani domaćih i sa 11 m snažno šutirao, ali je (danas odlični) golman Čupić bravurozno intervenisao. 
Kao da je ova šansa Novosađana najavila burna dešavanja do kraja utakmice. 

Igrao se 82. minut kada je Macanović oboren na 30 m od gola Novosađana i sudija Vasić je dosudio slobodan udarac koji je izveo upravo mladi Macanović. Nakon njegovog centaršuta Klisura posle gužve pogađa mrežu Kordića za 1 – 0, i izazvao erupciju oduševljenja na stadionu Slavko Maletin Vava. Ovaj gol domaćina poništava sudija Vasić. 

Da ekipa Bačke ostane bez bodova, pobrinuo se rezervista Ašćerić koji se iz jedne polukontre Novosađana i dobijene lopte od Paločevića dobro snašao i matirao odličnog Čupića.

Na kraju, Novosađani odnose sva tri boda iz Bačke Palanke a ekipi Bačke ostaje da u nekim narednim utakmicama poboljša svoj bodovni saldo i sačuva superligaški status.