Неколико кола пред крај јесењег дела Супер лиге Србије, у Бачку Паланку је на позив менаџера Звездана Милошевића стигао Дејан Челар и прикључио се стручном штабу Бачке.

Дејан Челар се одмах прикључио раду са 1. екипом како би се што боље уклопио у рад и како би већ од старта припрема за пролећни део првенства био од велике помоћи Звездану Милошевићу и осталим сарадницима у стручном штабу.

У наставку погледајте интервју са овим младим и перспективним стручњаком…

Бачка: Дејане који су Ваши утисци после кратког боравка у Бачкој Паланци и ОФК Бачка?

Дејан: Први и најснажнији утисак су оставили људи, у клубу и у самом граду. Љубазност и поштовање срећем на сваком кораку мог боравка у Бачкој Паланци. Изненадио ме је и квалитет екипе, квалитет и способност шефа стручног штаба,пожртвовање и доступност људи који воде клуб,навијачи. Све претходно наведено у позитивном смислу.

Бачка: Како видите Фк Бачка на данашњи дан?

Дејан: Видим као клуб огромног потенцијала. Као клуб који је на правом путу,да се својим критеријумима и начином рада,позиционира као стабилан члан Супер лиге и уз то као развојни клуб који ће пословати позитивно на дуже стазе.

Бачка: Како клуб функционише сада, у захтевном такмичењу Супер лиге?

Дејан: Ја могу да Вам одговорим из перспективе тренера у стручном штабу. Од мог доласка,смештаја, опреме и реквизита за рад, терена, обавештења унутар клуба, комуникације, заиста је све било без грешке. У клубу све почиње од Марјана Рнића,човека који је стао иза клуба финансијски и својим ауторитетом у фудбалској Србији. Он је свакако гарант стабилности клуба. Ту су његови саиграчи из успешних времена ФК Бачке у јединственој лиги СФРЈ-а,технички директор Лазар Вјештица и Спортски директор Миле Тешић, људи који заиста пожртвовано раде свој посао и на клуб гледају домаћински. Сам клуб је мали организован што је по мени добра ствар. Имате Ксенију Родић у администрацији, Милан Томановић и Раде јелић као комесари за безбедност. Марија Сабо води рачуна о економату. Пајко Митровић о техничким потребама стадиона и терена. Појачани смо ових дана Ђорђем Жубаријем (Маркетинг) и Костом Бједовим (Омладинска Школа). Речју, клуб функционише као једна породица.

Бачка: Како можете описати Ваш однос са шефом стручног штаба Звезданом Милошевићем?

Дејан: Прво, Звездан је био пресудан при мом доласку у клуб. Постојала је потреба да се подржи рад у сртучном штабу и још више посвети детаљима потребним за развој младих играча у сениорској екипи. Од првог дана имам феноменалан однос са Звезданом и другим члановима стручног штаба. Звездан је сјајан човек и тренер. Делимо већину људских и фудбалских уверења и ја га доживљавам не само као шефа већ и пријатеља и ментора.

Бачка: Колико је Милошевићев долазак на чело стручног штаба допринео стабилности клуба после лошег старта сезоне?

Дејан: Његов долазак је пресудан из више разлога. Први и најочигледнији су квалитетна игра и освојени бодови. Много важније је било креирање амбијента и медјуљудских односа унутар екипе. Да би резултат дошао, прво морају да се знају правила понашања, захтеви и обавезе унутар једног тима. Звездан је донео модел игре којим се до победа и освојених бодова долази нападачки, храбро и ефикасно. Кроз тај модел сав таленат и квалитет играча Бачке је дошао у први план и данас фудбалска Србија говори о нама у суперлативима. Горе наведеним се стигло до критеријума за стварање система где знате кавог тренера желите,какав стил игре тражите,какве играче селектирате и како их профилишете да постану вредност за клуб. У овим критеријумима је највећи допринос Звездана Милошевића Бачка.

Бачка: Нападачки стил игре одговара навијачима Бачке?

Дејан: Они су посебна прича. Свака им част. Дају огромну подршку екипи. Био је сјајан осећај бити део екипе коју публика подржава, као против Војводине, Звезде, Земуна.. Публика у Бачкој Паланци зна шта је квалитетан фудбал и зна да награди играче за пожртвовање.

Бачка: Тим им се реванширао играма и приступом?

Дејан: Играче морам ставити испред свих других. За кратко време смо изградили однос поверења и поштовања. Уложили су велики труд кроз тренажни процес и показали озбиљан квалитет у утакмицама. Верујем да ћемо после зимских припрема бити још снажнији и ефикаснији као тим.

Бачка: За крај?

Дејан: ОФК Бачка је јединствен клуб. Људи који воде клуб дају пуну подршку и аутономију стручном штабу. Мислим да је то јако битна ствар. Поделили смо посао и преузели одговорности за урађено. То је база успешности. Уз то, плате и премије су чак пре договореног времена. Овим напором, руководство даје највећи подстицај стручном штабу и екипи.

Бачка: Дејане, у име клуба и навијача желимо Вама и Вашој породици срећну и успешну 2018. и Божићне празнике.

Дејан: Хвала Вам, свим људима запосленим у клубу и њиховим породицама, навијачима и свим Бачкопаланчанима желим срећну и успешну 2018. Божићне и све друге празнике које славе.