Čukarički je u četvrtom kolu Superlige Srbije pobedio Bačku u Beogradu rezultatom 1:0, a poslednjih petnaestak minuta utakmice odigrano je u skoro neregularnim uslovima, pošto je teren bio u potpunosti natopljen vodom zbog jakog pljuska.

Detalj sa početka utakmice

Jedini gol na utakmici postigao je Nemanja Radonjić u 48. minutu posle dobrog proigravanja Ismaela Fofane.
Prvo poluvreme utakmice na Banovom brdu nije donelo mnogo uzbudjenja. Domaćin je svih 45 minuta imao inicijativu, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Filipa Manojlovića. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Djordje Djurić u 15. minutu posle kornera s desne strane koji je izveo kapiten Igor Matić. Defanzivac Čukaričkog je na prvoj stativi bio najviši u skoku, ali je pogodio stativu. Bačka je svoje prilike tražila iz kontranapada koji nisu doneli rezultata. Najbolju priliku gosti su imali preko kapitena Veseljka Trivunovića u 11. minutu, ali je njegov udarac sa oko 16 metara završio pored gola.

Voda na terenu

Drugo poluvreme fudbaleri Čukaričkog počeli su znatno angožovanije, pa su već posle prve akcije u 48. minutu došli do prednosti. Radonjić je povukao napad po levom krilu, te je utrčao u sredinu, Beko Fofana je na trenutak uzeo loptu i odmah petom vratio do pozajmljenog igrača Rome koji je ostao sam ispred Manojlovića i lako ga savladao.
Uslovi za igru na Banovom brdu postajali su sve teži kako se utakmica bližila kraju, pošto je počela da pada jaka kiša, pa je malo fudbala vidjeno do kraja susreta. Bačka je u 67. minutu posle jednog dobrog napada umalo došla do izjednačenja, ali je golman Čukaričkog Nikola Petrić u situaciji jedan na jedan zaustavio udarac Mladena Galića.

Voda na većem delu terena

Šef stručnog štaba Bačke Spasoje Jelačić čestitao je Čukaričkom na „zasluženoj pobedi“ i dodao da nema šta da zameri svom igračima. „Čestitam Čukaričkom na pobedi i na tri osvojena boda, ali čestitam i svojim igračima na jednoj fascinantnoj borbi u uslovima koji nisu bili fudbalski. Mogli ste da vidite da je i sudija hteo da prekine utakmicu. Znali smo da dolazimo u goste najorganizovanijem klubu u državi, koji je možda u tri najbolja kluba u Srbiji“, – rekao je Jelačić.