Kopanjem stubova za ogradu prema severnoj tribini, prema centru terena, juče je počela druga faza renoviranja stadiona Slavko Maletin – Vava

Crna linija označava dokle se pomera ograda

Danas se radi betoniranje tih stubova a do utakmice sa Sindjelićem postavljanje zaštitne ograde. Na zapadnoj tribini, tj novo dozidanom delu, postavljena je zaštitna metalna ograda a u hodniku do domaće svlačionice pravi se doktorska soba, renovira se stan u kome su nekad živeli domari i u njemu će biti svlačionice i kancelarija za trenere.

 

Mesto gde će biti svlačionica i kancelarija za trenere
 
U toku sledeće nedelje na magacinu Podunavlja počinje skidanje crepa i stavljanje limenog krova, ali je ostala dilema da li lim da bude samo plavi ili kombinacija plavo – beli.

Od sutra počinje farbanje krovne konstrukcije na zapadnoj tribini u plavu boju i kada se to završi farba se fasada na VIP loži do zapadne tribine. Od 22. do 25. Marta treba da stigne i semafor veličine 3 m x 2 m, ali i tu imamo dilemu gde da ga postaviti, tj na mesto starog semafora ili na krov magacina na istočnoj tribini.

Danas oko 13 h na dogovor dolaze ljudi iz Inđije za postavljanje novih stolica na zapadnoj tribini, a u nedelji posle utakmice sa Sinđelićem, vrši se kompletna zamena ograde na istočnoj tribini, što znači da su svi ovi radovi planirani u periodu od 15. Marta do 15. Aprila a dinamiku uslovljavaju termini odigravanja utakmica na domaćem terenu, ali i to da sve bude kvalitetno urađeno.

Sa gore navedenim radovima bila bi završena druga faza renoviranja stadiona i onda ostaje treć faza „severna tribina“ i četvrta faza, postavljanje stubova za reflektore koje donira FSS, a vrednost osvetljenja koje se dobija donacijom od FSS je oko 200.000 eura. Ulaganje lokalne samouprave bilo bi kopanje, betoniranje betonske stope i postavljanje metalne konstrukcije za svetla za reflektore.

U petak 11.03.2016. Marjan Rnić doneo je Odluku izvršnog odbora FSS o dodeli terena sa veštačkom travom lokalnoj samoupravi Opštine i Bačkoj.

 

Odluka o donaciji terena sa veštačkom travom
 

Kao donaciju dobili smo travu za veštački teren dimenzija 105 x 65 metara sa plaćenom ugradnjom i postavljanjem, što znač da Opština mora u roku od 90 dana od prijema Odluke da pripremi teren gde će se postavljati veštačka trava. Koliko nam je poznato u budzetu su predviđena sredstva za ovu namenu. U koliko Opština to ne uradi u ostavljenom roku, gubimo pravo na teren koji smo dobili donacijom a njegova vrednost je oko 200.000 eura!

Dakle da sumiramo, ako lokalna samouprava bude imala razumevanja mi ćemo dobiti u ovoj godini od FSS donaciju u okvirnoj protivvrednosti od 400.000 eura u veštačkoj travi i osvetljenju za reflektore, što morate priznati nije malo! Koja bi to lokalna samouprava u Srbiji odbila!?

Pomozite vašim donacijama (ma kolike bile) adaptaciju i izgradnju infrastrukture stadiona Bačke, investirajte u budućnost i našu decu, u njihovu sigurnost i smanjite rizik zastranjivanja dece, tj sklonimo ih sa ulice. Neka našoj deci idoli budu sportisti a ne kriminalci, rijaliti „zvezde“ i slični.