Fudbaleri OFK Bačke, posle sezone igranja u Prvoj ligi Srbije, uspeli su da se vrate u elitni rang.

Klub duge i blistave prošlosti, posle prošlogodišnje selidbe u drugi po redu rang takmičenja, dobro se organizovao i krenuo ka željenom cilju – povratku u superligaško društvo. Na kraju je u tome i uspeo.

Sredinom prošle godine, na mesto direktora kluba, izabran je Srđan Ilibašić, bivši igrač Bačke.

Okupio je i motivosao saradnike, strpljivo i sa mnogo optimizma kranuo ka ostvarenju ambicija kluba, plasmana u Super ligu.

– U julu protekle godine, postavljen sam na mesto direktora kluba. Prvi i osnovni zadatak, u tom trenutku, bio je da sagledam situaciju nastalu posle ispadanja iz Super lige. Svi u klubu teško su doživeli napuštanje takmičenja u najkvalitetnijoj ligi – kaže Ilibašić.

Direktor kluba sa Dunava je naglasio i sledeće:

– Ekspresno smo se konsolidovali, napravili realan plan. Bilo nam je jasno da jedino sa takvim planom možemo ostvariti ono što želimo. Bili smo u tom trenutku svesni da na početku realizacije tog plana neće sve ići koracima od sedam milja, a što smo svi priželjkivali. Svima nam je bilo jasno da predstoji put sa mnogo prepreka, odnosno da će biti i mukotrpan i bolan – rekao je Ilibašić.

Vreme je za svođenje računa i nove planove, daleko zahtevnije. Ponovo će u goste doći večiti rivali, pa Vojvodina, Radnički iz Niša…

– U novom prevnstvu, nastojaćemo da se pojačamo u svim linijama. Prva i Super liga po kvalitetu nisu iste. Dovešćemo igrače, takmičare, čvrste i spremne za sva iskušenja. Napravićemo ekipu za respekt – napominje Srđan Ilibašić.