U smiraj odlazeće 2020. godine, rukovodstvo OFK „Bačke“ je ocenilo da je iza kluba jedna uspešna godina na planu stabilizacije i funkcionisanja svih struktura u klubu počevši od Upravnog odbora, radne zajednice, sportskog sektora do seniorskog pogona i omladinske škole.


Što se tiče rezultata, ova kalendarska godina je mogla i bolje da se završi, ali je ipak pozitivno ocenjena jer se klub vratio u elitni rang takmičenja. Međutim, rezultatski kroz jesenji deo sezone niko u Upravnom odboru Bačke ne može biti zadovoljan, jer niko nije očekivao da će se „Plavi“ naći na poslednjoj poziciji Ling Long Super lige Srbije.

Što se tiče finansija, klub je stabilan po tom pitanju i ovom prlikom uprava OFK „Bačke“ želi da se zahvali pre svega FSS i predsedniku Slaviši Kokezi na donaciji od 75.000 evra za TV prava i solidarnosti za sportsku opremu, rekvizite kao i na 40 lopti za utaknice.

Takođe iz rukovodstva Bačke zahvaljuju lokalnoj samoupravi Opštine Bačka Palanka i njenom predsedniku Branislavu Šušnici na izdvojenoj donaciji od 2.1 milion dinara.

Takođe iz Bačke najavljuju da će konkurisati i za sredstva za obnavljanje infrastrukture na stadionu Slavko Maletin „Vava“ te da će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Bačka je ponosna i na rad i rezultate svoje Omlsdinske škole i iz rukovodstva kluba najavljuju da će klub i dalje nasojati da svojim dečacima i devojčicama obezbedi još bolje uslove za razvoj i napredak.

OFK „Bačka“ svojim sportskim prijateljima, saradnicima, simpatizerima i navijačima želi srećnu i uspešnu 2020. godinu.