JELIĆ: Krupnim koracima u Super ligu

Na jednom od treninga ekipa koja je zadužena za naš klupski sajt porazgovarala je sa jednim od članova UO Bačke i sekretarom stručnog štaba prvog tima, Radetom Jelićem.

Rade Jelić je u Bačkoj aktivan od 2016. Svedok je veoma bitnih utakmica koje su naši momci izneli u Super i Prvoj ligi. Verovali ili ne, ali ne postoji utakmica kojoj Jelić nije svedočio. Možemo ga opisati da je predan poslu i saradnji sa stručnim štabom i igračima, što je garancija uspeha kluba.

Foto: Stojan Maleš

Jeliću, poznatog po nadimku “Rajan” postavili smo koliko pitanja na koja je on bio raspoložen da nam da odgovore.

Rajane, nadamo se da Vam ne smeta da Vas tako zovemo? Da li je tim po Vašem mišljenju spreman da se vrati u super ligu?

– Naravno da mi ne smeta. Taj nadimak me prati nekoliko godina u nazad. Većina meni dragih osoba me tako oslovljava. Kao što sami vidite, ekipa je dobro ustrojena, rade vredno i koliko uspevam da vidim, atmosfera među igračima i steučnim štabom je odlična. Naravno, to je viđenje iz mog ne toliko stručnog ugla. Treneri, tj stručni štab je taj koji će sigurno dati relevantnije odgovore na to Vaše pitanje. Rekao je vidno raspoloženi Jelić.

Kako Vi vidite tim i klub u Super ligi Srbije?

– Igraćemo bitnu ulogu u Super ligi. Imamo iskustva. Kao što i sami znate, već smo igrali najviši rang takmičenja. U klubu su izmešani ljudi sa iskustvom i “podmlatkom” koji imaju kako bi se u žargonu reklo, “Žara” – reči su bivšeg štopera Bačke, nekadašnje 6. u mlađim kategorijama, koji je zbog povrede ranije završio karijeru.

Da li se polako pravi plan za prestojeći prelazni rok?

– Naravno. Uprava kluba svakodnevno po tom, kao i svakom drugom pitanju intezivno radi. Non stop smo na “vezi”. Zbog situacije sa virusom korone, čekali smo rasplet oko nastavka takmičenja. Čim su stigle zvanične informacije oko nastavka, aktivirali smo se i nastavili intezivno da radimo na svim poljima.

Kako će izgledati pripremni period za Super ligu Srbije, da li će Bačka brusiti formu pred Super ligu van Bačke Palanke, naravno u slučaju da uđe.

– Kao što Vam rekoh ranije, najuže rukovodstvo kluba svakodnevno analizira i sagleda sve moguće opcije. Već smo pričali i na tu temu oko priprema u slučaju ulaska u najelitniji rang. Mogu Vam reći da je gotovo sigurno da će naša ekipa pripreme odraditi van Bačke Palanke, ali kad bude bilo zvanično, Vi ćete to svakako prvi znati.

Ostaje teško pitanje da li će zbog velikih obaveza na radnom mestu moći i dalje da se posveti najbitnijoj sporednoj stvari na svetu, njegovoj najvećoj ljubavi, Bačkoj i fudbalu.