Narednog vikenda kreće Prva liga Srbije.

Bačka u “prvom” kolu nakon pauze zbog korona virusa ide na gostovanje lideru, ekipi Grafičara. Kao što smo i najavili. Utakmica se igra u Beogradu u subotu, 30. maja u 17:30 h.

Pred nastavak prvenstva, šef stručnog štaba, Dejan Rađenović dao je izjavu za klupski sajt.

Da li je tim spreman da se vrati u Super ligu?

– Naravno da je tim spreman za povratak. Na tome smo radili u predhodnih 9 meseci od kada sam došao u klub. Jasan je Dejan Rađenović

Kako vidite tim i klub u Super ligi Srbije?

– Klub već ima iskustva u Super ligi, tako da mislim da tu nema problema. Naravno, treba izvući pouke iz tog vremena i uvek ima prostora da se stvari unaprede. Što se tiče tima, mislim da treba dovesti par pojačanja u svakoj liniji, jer je Super liga ipak zahtevnija od Prve lige.

Da li će liga sa 20 klubova podići kvalitet fudbala u Srbiji?

– Mislim da će veliki broj utakmica omogućiti ekipama da se bolje uigraju i da ce samim tim pokazati bolju igru. Tako da liga od 20 klubova ima svojih prednosti.

Foto: Stojan Maleš

Da li se polako pravi plan za prestojeći prelazni rok

– Naravno da se već uveliko priča oko prelaznog roka, za razliku od ranijih godina, zbog korona virusa ovaj prrlazni rok će biti specifičan po svemu.

Kako će izgledati pripremni period za Super ligu Srbije, da li će Bačka brusiti formu pred Super ligu van Bačke Palanke, naravno u slučaju da uđe?

Naravno da će ekipa odraditi jedan deo priprema van Bačke Palanke, ali videćemo gde je najbolje za nas. Završava Dejan Rađenović